Hvordan vælger jeg min ansigtsolie?

Til ansigtet kan du bruge alle de olier, du finder under ansigtsolier. Nogle olier indeholder antibakterialle stoffer og er derfor ideelle til irriteret og følsom hud. Andre olier er stærke på omega 6 og 9, som styrker dannelsen af kollagen og hjælper celleaktiviteten i huden med at stramme op. Andre igen reducerer pletter, ar og solskader. De fleste af olierne har mange af disse eftertragtede egenskaber og olierne ligner hinanden en del og alligevel er de forskellige. Ofte har en olie lige den ekstra egenskab eller to, som de øvrige olier ikke har. Derfor kan det være en fordel at bruge en olie om natten og en anden om dagen, da man så opnår optimal virkning fra to olier.

Et forslag til en normal hudtype kunne være Marula om dagen og Hybenkerneolie om natten. Hybenkerneolien har kun én lille ulempe; den har en flot orangerød farve, men giver farve til huden. Altså den smitter af! Så brug evt. et gammelt pudebetræk, hvis du vil nyde egenskaberne fra denne lækre olie natten over.


Marulaolie

Marulaolie er PH afbalanceret og ikke comedogen, dvs. tilstopper ikke porerne. Med antibakterielle stoffer, der også gør den velegnet til irriteret og følsom hud kan den derfor bruges af alle hudtyper. Marulaolie indeholder store koncentrationer af næringsstoffer, mineraler og antioxidanter som C- og E-vitamin.
Med sit høje indhold af omega 6 og 9, der booster kollagenen og hjælper celleaktiviteten i huden med at stramme og hele op - næres huden også i de dybere lag. 
Marulaolie giver intens fugt til huden, absorberes hurtigt og efterlader huden mat uden at fedte. Kan derfor bruges under fx mineralpudder eller alene som en supereffektiv regenererende dagcreme. En lys og meget tør olie med en mild duft.


Hybenkerneolie

Har et kæmpestort indhold af flerumættede fedtsyrer; indeholder 48% linolsyre (omega-6) og 25-35% alfalinolensyre (omega-3) og med sit høje indhold af A-vitamin, virker den regenererende på huden og minimerer forekomsten af rynker. Hybenkerneolie mindsker strækmærker, reducerer ar og alderspletter og hjælper med at genoprette UV-skader fra overdrevent solbadning. En tør olie til ansigt og hals, der absorberes hurtigt af huden, men som farver huden let. Farven vaskes let af igen. Derfor; brug den om natten, og lad den arbejde mens du sover.
 

Her kan du læse mere om anvendelsen af ansigtsolier.